Friday, January 23, 2015

Episod 29 : Alone !




Assalamualaikum. Hai. Hey. Hello. Hoi. Bertemu lagi dalam episode 29. Ok fine intro macam over gila. Hello cuti sem ! Ya saya sedang bercuti sem di rumah. It’s heaven ! Gila tak heaven. Bersenang lenang kat rumah jer kerja. Bebas seperti burung. Tapi kena jaga-jaga kang musibat jadinya bila berat naik. So far Alhamdulillah. Aku masih cuba untuk move on dari Mr. Crush walaupun susah. Hai la hati.

A few days ago aku sempat pergi tengok wayang. Into The Woods. Such a nice movie ! Musical ! Genre favourite jugaklah. Sesapa yang tak tengok lagi tu mohon pergi tengok. Kalau rasa tak best jangan bash saya ! Sebab saya rasa movie itu best. Kau pergi tengok dengan sapa weyh ? Of course la dengan bae aku. Kitorang beli tiket couple seat lagi. Orang pun tak ramai. Siap pegang tangan lagi sepanjang tengok movie. Sweet tak ? HAHAHAHA dah la Unknown. Makin dahsyat halusinasi kau ni haa. Berpijaklah di bumi yang nyata. 

Aku tengok movie dengan Hazie jer pun. Tak kenal Hazie ? Dah pergi scroll episode-episod lama dalam ni haa. Dia pergi lunch date dulu dengan BF dia. Maka aku pun pergilah masuk mall dulu sendirian. Ok sendirian. Sadisnya baca word itu. Ok abaikan. Entah kenapa hari tu semua yang aku jumpa berpasang-pasangan. Boleh kata kat area tu aku sorang je sorang-sorang. And I was like dah kenapa ni. Sumpah macam scene Manisnya Cinta Di Cappadocia tu. Nak je aku jerit macam si Ifti tu. “AKU SUNYIIII !” . Seriously kot rasa macam F*ck ! Am I the only one in here yang datang sendirian ? Adakah hari ni merupakan hari dating sedunia ?? HAHAHAHA. Memang rasa lonely kejap ar time tu. Si Hazie ni pulak lambat sampai. Lagi la aku mereput sendirian. Memerhatikan manusia-manusia dalam mall. Bertabahlah Unknown. One fine day kau akan jumpa someone. Mungkin. Latest news pasal Mr. Crush aku tu ? Hmmm dia tak whatsapp aku. And aku pun tak whatsapp dia. Dua-dua senyap. Kat laman social biru tu pun kadang aku mention dia tak reply. Ikut mood dia la kot. But hari tu all of sudden dia PM aku. And I was like yeayy. Then jadi Neayyy sebab yang PM aku tu bukan dia. Tapi pemilik kedua akaun dia. Which is GF or BF dia. Aku tak tahu dia couple dengan siapa. Semuanya terjawab bila dalam mesej tu ada mention “Saya BF dia.” Dia couple dengan lelaki la kisahnya. Fine fine fine. Mulut bolehlah kata fine. Tabahlah Unknown. Haishh.

Oh ya ! Nak tanya pendapat korang sikit ni. Ok begini kisahnya. A few months ago masa aku still close dengan Mr. Crush, aku ada belikan satu novel ni kat dia. Definitely bukan novel cintan cintun. Novel favourite kitorang la. Genre seram. Time tu aku ada janji dengan dia nak hadiahkan novel tu kat dia. Aku cakap nanti cuti sem aku bagi. So sekarang dah cuti sem which I suppose kena la bagi dia. Tapi entah la. Rasa berbelah bahagi. Adakah aku patut bagi novel tersebut kat dia ? Sebab aku dah janji nak bagi. Or just batalkan niat aku tu ? Aku pun tak sure dia ingat ke tak pasal novel ni. Hati ni ada rasa tak syok la pulak. Sampaikan each time aku keluar merayap, mesti aku akan bawa sekali novel ni. Dengan harapan aku mungkin akan terserempak dia kat mana-mana. Tapi so far masih belum ditakdirkan untuk terserempak lagi. Harap dapat bagi opinion sikit.

Baru usha blog Wings AngelPunya Blog. Tengah celebrate anniversary kedua katanya. Untunglaa. Jealous tengok kalian berdua. Hidup bahagia sangat. Mohon share tips kebahagiaan nanti. Apa-apa pun Happy anniversary to both of you ! Moga bahagia sentiasa ! Adios~



P/s : Sekian lama baru aku perasan ada orang tanya soalan kat dalam box Ask Mr. Unknown tu. Tak expect pulak soalan itu. Nanti la aku story dalam other episode.

10 comments:

  1. Takpe lah unknown, kumbang bukan nya sekor. Mybe ni masa yang terbaik untuk kau bebas tanpa komitmen. Kau pun muda lagi. Chill ah.

    Pasal novel tu takpayah lah kau bagi kat dia. Meh bagi kat aku, aku suka barang free. Hehe ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kumbang bukan sekor.
      Fine. Noted.
      It just like sometime aku rasa alone. tu jer la. HAHAH.

      Thanks for the opinion. bakal dipertimbangkan.
      Ala novel murah jer. Kau suruh la Abam Chuck belikan.

      Delete
  2. Tak payah bagi la awak novel tue .. itu macam bunyi mengharap jer .. ada 15 juta lagi lelaki kat Malaysia ..move on ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah abam Nu'man. Akan dipertimbangkan.
      Slightly masih ada sikit mengharap.

      15juta erk. ermmm Harap sangkut la seorang.

      Delete
  3. haha..comel je blog awak.. thanx awak baca blog titew.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey wings angel !
      Thanks sudi menjengah blog saya yang tak seberapa ni.
      Mana ada comel. biasa jer.
      Lain blog kamu tu. Sweet sangat. Untungla orang ada bae.

      Delete
    2. motif merendah diri.. haha.. dulu blog aku pon sendu gak bro.. tak caya tanya nu'man.. dye kira pakcik2 yang selalu jengah kat blog sendu aku tu.. then aku delete blog tu. tp sejauh mana yang aku lihat, blog kau menarik jugak dari penulisan dan penyampaian. mcm aku ni nk berbahasa ni tak pandai.. huhu

      Delete
    3. Thanks Wings Angel.
      Aku banyak meroyan je dalam blog ni.
      HAHAHA.

      Delete
  4. Awak simpan je lah novel tu. Semoga awak dapat penganti yang lebih baik daripada dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Lelaki Seksi.
      Thanks for the opinion.

      Delete