Wednesday, April 13, 2016

Episod 70 : Dario III - The First Date

Previously on Episod 67 : Dario II - The Relationship aku ada story pasal declaration hubungan aku dengan Dario. Which is aku dan dia tak pernah bertemu face to face tapi kami declare via skype. So kesinambungan kisah itu akan distorykan dalam episode ini.

Kisah bermula…

10 Ogos 2015

Mak : Sabtu 15hb tu ada kenduri kahwin kat KL. Dom nak pergi tak ?

Aku : KL ? Kenduri siapa ?

Mak : Kenduri sedara mara mak jugak.

Aku : Nak pergi berapa hari ? Tidur sana ke ?

Mak : Tak tidur sana kut. Balik hari.

Aku : Kalau Dom nak pergi rumah kawan boleh ? Tidur sana. Ingat nak jumpa dia.

Mak : Ikut suka Dom la.

Aku : Okeyhh Mak.

After that aku text Dario di Whatsapp
(disclaimer : Some scenes have been change to prevent people from getting annoyed, sick and vomit )…

Aku : Sayang, ermm nak bagitahu something ni.

Dario : Apa baby ?

Aku: Ermm saya ada kenduri Sabtu ni kat KL. Plan lepas tu nak jumpa awak. Tumpang tidur kat rumah sekali. Boleh ?

Dario : Betul ke ? Bestnya ! Yeayyy boleh jumpa partner kiter ni.

Aku : Boleh ke tak ?

Dario : Yer boleh. Datanglah. Tapi saya kerja pagi la. Boleh spend time dengan awak waktu malam je la.

Aku : Takper. Siang awak pergi kerja. Saya pun nak jumpa member-member lain kat KL.

Begitulah flashback saya. Kisahnya aku ada kenduri di ibu kota sana. Kiranya sekali harung pergi kenduri tu lepas tu aku ingat nak pergi jumpa Dario for the first time. Yes seriously ! HAHAHA. Ok nervous la jugak. Eventhough aku bakal jumpa partner sendiri tapi like seriously mestilah aku ada rasa insecure tu. What if lepas jumpa jadi hambar ? Dia turn off tengok aku or something. Kira that’s all in my mind la. Nak positif sangat tu tak jugak. Memang aku suka pikir yang negative tu dulu !

So, on that 15 Ogos 2015 aku satu family pergi kenduri di KL. After that around petang tu diorang balik maka tinggallah aku bersendirian di sana. Sebab member aku datang ambil. Let’s called him Zack. Dario pulak masa tu tak balik kerja lagi. Aku lepak dengan Zack ni until malam. Zack ni member yang tak berapa lurus jugak la. HAHAHA. Kira dia ni macam pangkat abang la sebab age gap yang agak jauh jugak.

Kebetulan malam tu pulak member aku lagi dua orang, Zaini dengan Akim ajak dinner sekali. Alang-alang dah dekat tu so aku on je la dinner dengan diorang kat Putrajaya. Zack la yang drive bawak pergi sana. We met and had a wonderful dinner together. Zaini and Akim tu pun first time jugak aku jumpa diorang. Aku harap diorang tak jumpa blog ni. Lepas dinner tu Zack hantar aku pergi stesen KTM kat Shah Alam terus. Sebab memang dekat dengan area rumah si Dario tu. Mulanya aku nak naik KTM je but Zack berkeras nak hantar jugak. Jadi aku pun ikut jer la.

Setibanya aku di stesen KTM itu, aku tunggu kejap dalam 10 minit. Then Dario sampai. That was the nervous part ! Dia drive kereta. Zack sempat la salam dengan Dario before dia balik. After that aku naik kereta dengan Dario. Once masuk je kereta, dia hulur tangan salam tangan. Salam cium tangan pulak tu. HAHAHA awkward jap. Then dia drive. Aku pegang tangan dia sambil dia drive. Konon sweet la macam tu. Puihhh. HAHAHA. AKu pun tak banyak berbual sangat time dalam kereta.

Aku : So macam mana ? Ok ke buah hati awak ni ? Ke bukan taste awak langsung ?

Dario : Okey je la. Jangan cakap macam tu. Saya sayang awak la.

Aku : Thanks sayang. *kiss pipi*

Dario : Sweet la tu ?

Aku : Bolehlah. HAHA.

Dario : Laparlah. Nak makan dengan awak. Nak makan mana ?

Aku : Entah. Tak tahu. Tak pernah datang sini.

Dario : Kita pergi Pakli Seksyen 7 je la. Okeyh ?

Aku : Ala tak kisah. Mana pun boleh.

Jadi tempat dating pertama kitorang was kat Pakli Seksyen 7 tu haa. Tempat lepak PLU sangat kan. Kira malam tu dua kali aku dinner. Kenyang nak mampos. Dengan Dario aku order chicken chop with black pepper sauce and Dario pulak order Lemon Chicken Rice tu. Makanan sedap nak mampos ! Berbaloi sangat !
Sambil makan tu mata aku dengan dia bertentang each other. Aku senyum kat dia. Dia senyum kat aku. Lepas tu borak-borak pasal aku dengan dia. Macam kelakar pun ada first date kitorang ni.Time tu pun dah lewat. Dalam pukul 12 lebih jugak kitorang lepak situ. Aku ada la suap dia makan jugak. Tunggu line clear jugak la baru suap. Kang orang kata apa pulak kan.

Lepas tu kitorang pun balik ke rumah dia. Malam tu memang aku bermalam kat bilik dia la. Aku tahu korang memang tunggu part ni kan ? Part awal-awal tu semua bosan kannn. So apa jadi ketika di bilik itu ? Adakah seorang Mr. Uknown hilang teruna beliau di malam itu ??? Siapa atas ? Siapa bawah ? wahhh kemain masing-masing excited ye korang pasal hal dalam kelambu ni. Before apa-apa tu aku mandi dulu la weyh. Bagi wangi. Ha camtuhh. So lepas settle tu aku dengan dia pun tidur sampai pagi. The End.















Okey tipu.
Suis lampu di tutup. Suasana menjadi gelap gelita. Hanya sekadar cahaya lampu luar yang samar-samar yang menjadi sumber penglihatan mata kami berdua. Aku baring di sebelah Dario. Dario membelai lembut rambut aku. That time memang aku rasa sangat rasa disayangi oleh someone. Someone yang terima aku seadanya. Just the way I am. I don’t know how to explain and decribe it but yeah that was how I feel during that time. Rasa bahagia jugaklah. HAHAA. Perlahan-lahan bibir Dario mula merapati bibir aku. Selepas itu bibir kami berdua mula bertautan. Kucupan cinta dua insan di waktu malam yang sunyi. Wahhhhhh ! *FYI it’s a French kiss !*

Aku : Sayang, I love you.

Dario : I love you more.

Serentak itu aku kucup dahi Dario. Kemudian pipi Dario. Cut to short we both get naked and start to cuddle each other. Then tidur sampai pagi. Ye ke tidur je ni ? Tak percayalah. Okeyhh okeyhh fine. Ada la sikit aktiviti yang dibuat bersama. BUT ! There’s no penetration occurred ! Light fun also fun what. HAHAHA. But mostly we both just kissing each other and cuddling. 


Especially bila tidur. Dario tidur dalam dakapan aku. Dalam posisi macam tu aku akan kiss bahu dia. Kitorang tidur berpelukan sampai pagi. The next morning, bila bangun ada orang bagi saiaa morning kiss.

Aku : Apa ni busuk-busuk kiss orang ni ? yerkk

Dario : Alaa biar ahh.

Aku : eeee tak nak tak nak.*nada mengusik*

Dario : Hmm ok fine *merajuk*

Aku : Alololooo saya gurau je la. Itu pun merajuk.

Dario : .................................

Aku : *terus kiss*

Kiranya hari tu macam last day aku bermalam kat rumah dia. Sebab plannya nak pergi overnight kat rumah member aku pulak. Pagi tu dalam pukul 9 lebih dia hantar aku pergi stesen KTM. Sebab aku nak pergi KL pulak. Jumpa member-member area KL. Lepas dia hantar aku, dia pun pergi kerja. Ada la selfie dengan dia as kenangan macam tu. Then aku naik KTM. Sehari suntuk aku lepak dengan diorang. Petang tu aku rasa berbelah bahagi. Sama ada nak balik rumah Dario or tidur rumah member aku. Aku buat keputusan untuk balik rumah Dario sebab aku susah nak jumpa dia. So I should spend my time with him more la. 

Malam kedua tu kiranya aku bermalam di rumah Dario jugak. Jadi begitulah kisahnya First Date aku dan Dario which was not so bad la bagi aku. Bila aku renungkan balik, aku dulu patah hati dengan Mr. Crush. But at the end aku kenal someone yang better dari dia. Yang boleh terima aku seadanya. 1 April lepas dah genap 8 bulan aku dan Dario bersama. Cepat jugak masa berjalan. Tapi 8 bulan pun macam-macam jugak aku dan dia lalui. Biasalah kalau dah long distance relationship ni. Cabaran dia lain sikit. Kena banyak sabar.

Nak tahu apa lagi yang aku hadap selama 8 bulan itu ? Adakah semuanya penuh kebahagiaan ? Atau penuh konflik dan pengkhianatan ? nantikan dalam episode yang lain pula ! Thanks for reading.

Adios~

p/s : Tough week ! That moment bila kau kena hadap dateline assignment, ujian mid-term, presentation, group discussion and so much more dalam minggu yang sama ni kau akan berharap esok ialah hari konvo kau.


20 comments:

  1. bestnya first date.. perasaan bedebar debar tu susah dpt selepas first date tu.. malu malu.. terima.. 1st time kiss.. 1st time pegang tangan.. mesti susah nk tido sbb org tu ada kat sebelah..

    happy for you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nebes shin ! RIsau juga kalau2 takleh tidur. Hiks

      Delete
  2. best tak dapat kiss?..hahaha...semoga awak dengan dia berkekalan....Dan semoga berjaya sebagai seorang pelajar...u can do it!...take care..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kissing is one of the best thing ever !
      HAHAHA. Lagi-lagi when you kiss someone that you love.

      Amin. Harap2 mampu survive la sampai grad.

      Delete
  3. ahhhhh sweet sangat...good luck and happy for you...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TUnggu part pahit pulak nanti. HAHA. Thanks asyraf

      Delete
    2. ala pahit tu ada je...lek lek handle...dont take it seriously...hahaha...

      Delete
  4. 1st date - So sweet and suspense at the same time. Part debar2 apa impression dia tu yg paling takot.
    At the end, really glad that si dia dapat terima kau seadanya :)

    - Din

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm so glad that we both okey with each other.

      Delete
  5. uuuu..im happy for u.. kuatkan semangat..percintaan plu banyak drama

    ReplyDelete
    Replies
    1. and you already know what drama next. HAHAHa

      Delete
  6. French kiss comolot tue best tak awak .. ada rasa macam cokelat Hershey yang cair dalam mulut tue tak .. kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. BEST !
      Bila bibir bertemu bibir kemanisan itu sukar digambarkan. Ajak dollah comolot okeyhh

      Delete
  7. Adakah Dom kehilangan teruna pada malam kedua itu? jengjengjeng...

    :larikkkkkk:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lebih dari 2 malam. Masih berdara okeyhhhhh

      Delete
  8. Amboiii. Dup dap dup dap. Terflashback. hahaha.

    dah 8 bulan, im pretty sure banyak dah kau lalui. Anyway communication is the key in every relationship. Muah ciked

    ReplyDelete
  9. Wait....takde acara keilangan virginity...? Hehehe...;-P

    Whareverpun, Amir happy with your relatioship...

    ReplyDelete
  10. good luckk with ur relationship k.. sy maseh igt my first date. skrg tahun ke 4 kami bersama. heeee.. hope korg kekalkan kemanisan tu bersama2 k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awhhhh thanks anon !
      I hope my relationship gonna last longer like yours

      Delete
  11. PakLi. Sedap tu.. Most sedap nasi ayam lemon dia.. Huhu... Nice bloh.

    ReplyDelete