Monday, January 5, 2015

Episod 26 : Bye Mr. Crush......






Dalam previous-previous episod aku selalu mention pasal Mr. Crush aku ni kan. Nak dating dengan dia. Nak beli birthday gift kat dia bagai. But who is he ? So let’s start with the story. Perkenalan aku dengan dia bermula di app topeng emas. App topeng emas ? App apa tu ? Dah la. Tak payah nak fake sangat. Kalau tak tahu jugak pergi main jauh-jauh sana. One fine night, aku look around using that app. Look sana, look sini. Then I saw one profile. With face pic and also social networks. Umur sebaya aku. I was like perghhh beraninya mamat ni letak semua bagai. And yeah agak kacak jugak. HAHAHAHA. Aku tak confident nak tegur. Yela. Saya ni biasa-biasa je. Asal tegur and tunjuk pic je mesti kena block. Tak pun krik krik krikk. Aku beranikan diri untuk tegur dia. As usual everything start with “Hi”. Aku hi dia. He respons. Kami start chat. From one topic to another topic. About our life. Bertukar-tukar story. Pasal kampus masing-masing. Favourite singer. Pasal PLU. About T, B or F. HAHAHA. Chat punya chat sampai tak sedar masa berlalu. From 12am something sampai pukul 2am something. He such a nice guy. Kinda sweet. Memang sangat enjoy chat dengan dia.

Then the next day continue chat kat app topeng emas lagi. Kebetulan dua-dua tengah cuti waktu tu. After that aku add dia kat laman sosial normal tu. Then sambung chat di sana. Aku dengan confidentnya bagi no. phone aku kat dia. Aku jarang bagi number kat stranger. But dengan dia aku rasa different. After exchange number, we all continue chat dekat whatsapp. Flirting-flirting sikit*ok abaikan*. Aku ada ajak dia lepak. But dia kata ada hal and kena balik U awal sikit. So, okey takper la. Then semuanya kembali seperti biasa. I went to kuliah, tutorial as usual. After a few weeks, university aku ada buat event. Aku agak excited la bila ada event-event macam ni. Well budak freshie la kata kan. Semua benda nak excited. HAHAHAHA. Aku ada la berharap something time event tu. Terdetik dalam hati “it would be great if Mr. Crush come to this event. I really wanna meet him so bad !” Tetiba masuk mesej. Dia nampak aku kat event ni. And I was like melompat keriangan ! My wish come true kot. Dia datang event ni. Best gila ! So the next night aku dengan dia hang out together. Kinda like dating jugak bagi aku. HAHAHA. That was one of the best moment. Dapat lepak dengan someone yang kau suka.

Aku pun tak tahu apsal aku boleh tangkap cintan sama dia. It just happen. Maybe sebab layanan dia barangkali. Hensem ke Mr. Crush kau tu weyh ? Ermmm bagi aku dia comel dan aku rasa dah perfect. But some of my PLU friend pulak cakap dia tak hensem at all. Biasa jer. Especially si YS tu. Hensem itu subjektif. Di mata aku dia dah perfect. Ok back to the story. That night after lepak together aku ajak dia datang bilik aku. Actually tak ada niat nak buat apa-apa pun. Ye ke ni ? HAHAHA entah. Aku pun tak ingat. Roomate aku pulak kebetulan keluar tengok performance kat luar. Ok senang cerita line clear. HAHAHA. Nothing happen. Just sembang-sembang. Gelak-gelak. Then dia balik. OK penipuan di situ. Ada terjadi something. Well bila dah berdua tu maka ada la yang ketiga which is makhluk bertanduk itu. Kissing and cuddle sahaja and some other stuffs. NO PENETRATION HAPPEN ! Digest that. Mungkin sebab aku ada feeling kat dia maka moment itu jadi sangat bermakna. Silap aku jugak sebab ada involve romantic feeling during that situation. What to expect ? Dah aku memang suka dia. After that teman dia pergi minum jap. The next day dia balik la. Sedih nak berpisah dengan dia. Poyokan Mr. Unknown ni. After that day kitorang always contact. OTP pun selalu. Bila dah lama-lama, aku beranikan diri confess kat dia. Pada masa yang sama dia pun ada feeling macam tu jugak. Aku tak bertepuk sebelah tangan. Yeayyyy. We start our relationship and live happily ever after. Cuti sem nanti tak sabar nak jumpa dia. YEayyyyy ! !

!
!
!
!
!
!
!
!
PLOT TWIST !
Tu semua hanyalah angan-angan aku sahaja. Lain yang diharapkan. Lain yang jadi. After that night kami still contact lagi. But something happen. Something yang agak complicated terjadi. Senang cerita macam cinta tiga segi. Berlaku perebutan lebih kurang. Takper la. Aku tak nak la cerita. Biarlah aku dengan beberapa orang lain sahaja tahu. But because of that incident Mr. Crush dapat tahu yang aku suka dia. Tapi bukan dari mulut aku sendiri. Agak malu jugak la bila dia dah tahu. Memang agak huru hara la time tu. Aku rasa bersalah sangat kat dia. Seriously. Rasa macam semua salah aku. Walaupun bukan salah aku. Aku plan nak confess sendiri. But things happened. Masalah aku pulak bila dah suka someone aku jadi malu nak contact. A bit weird. Entah. Aku takut if contact nanti macam mengganggu dia pulak.

But after isu tu cool down semua kembali seperti biasa. Walaupun tak biasa la sangat. Ada la sikit perubahan. But aku dengan Mr. Crush ok sahaja. Aku selalu update kat status laman social yang aku rindu dia. Tapi tak la mention nama dia. Just tulis secara umum. Aku not sure la dia baca ke tak. Maybe yes or maybe not. Aku dah plan nak keluar dengan dia cuti sem nanti. Tetiba berlaku lagi perkara yang aku tak duga. Dia update status yang dia dah di taken already. Bahasa mudahnya dia dah in relationship with someone. Cuma tak sure dia couple dengan lelaki or perempuan. The moment aku baca ayat tu aku rasa macam entahlah. Susah nak cakap. Rasa lifeless for a while. Kau rasa macam nak baring dan tidur selamanya. Rasa nak menjerit hysteria. Rasa nak marahh. Rasa nak menangis. Rasa sakit yang amat sangat. Semua datang serentak. Bad news pertama dalam tahun 2015. Mungkin sebab aku ni terlalu overthinking kot. Yup tu masalah aku. Dan memang aku rasa a bit emo dengan hal macam ini. Sampai nak makan pun tak ada selera. Hurmmm. Seriously. Memang aku patah hati. But aku tak boleh nak buat apa. Aku bukannya ada declare apa-apa pun dengan Mr. Crush tu. Tak ada hak nak halang. Cuma aku sedihlah. Jenuh aku nak deal dengan benda ni. Well hati ni pulak macam tisu. Tu kelemahan aku. Plus, mungkin sebab dia merupakan cinta PLU aku yang pertama. A bit hard for me to terima benda ni. Mungkin aku patut jadi kawan dia sahaja. Not more than that. Entahlah. Just wait and see jer la apa yang bakal berlaku nanti. Aku masih lagi stalk dia kat laman social. Tengok latest update, tengok gambar dia. Aku rindu sangat kat dia. SANGAT ! Kronik kan. Haishhh. Ok Baru perasan yang aku dah terlebih meracau dalam ni. Panjang sangat ni. Dah boleh berhenti type kot. Adios~







P/s : Episod kali ni memang aku meracau sangat-sangat. Perlukan tempat untuk meluahkan. Yeah mungkin akan ada yang annoying dengan episode ni. I’m sorry.   


21 comments:

  1. Replies
    1. Hai F.I.
      Thanks for the hug.
      *hug u again*

      Delete
  2. Hmmm ... I feel you awak .. tapi itu bkn penamat pon. U muda lagi... Bright future and more loves await u .. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Nu'man.
      Yer awak.
      Saya tahu tu.
      Sebab this was my first time. So it kinda hard fo me to accept the fact.

      Delete
  3. Hmm ko kene lalui bnde ni dgn rela hati..ni slh satu proses kematangan utk diri ko sndiri..aku xleh nk tlg pape..aku hnye bleh dgr luahan hati ko je..nk xnk ko kene terima
    Btw,,ok la ok la mr.crush ko hensem..hikhikhik
    -YS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah. I know that. I have to accept the fact that he is not belong to me. I need to face this. I have to digest it in my mind. Terima kasih sudi pinjamkan telinga anda. Mr. Crush saya memang hensem. Hiks.

      Delete
  4. kita ada sedikit persamaan, hati tisu. Mula-mula je macam tu, nanti lama-lama ok lah tu, cumanya kadang-kadang teringat kembali. Ini salah satu proses untuk mematangkan kita semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey Lelaki Seksi. Thanks sudi singgah di episod kali ni. Agree with that. Proses untuk mematangkan aku. Harap dapatlah aku lalui dengan tabah. Sakit woooo.

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Pasal isu status ''in a relationship/taken'' dia tak mention any names, kan?. Aku rasa kau kena clear dgn dia sendiri. Mybe status tu hint dia nak bagi tahu kau yg dia pun suka kat kau.At least kau tahu bila nak let go or keep.

    Anyway kita sama.. Aku kalau dah suka kat seseorang tu aku malu nk confess, plus ego aku tinggi melangit nak dia start dulu. Pastu mula lah meroyan sesorang. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey Mr. Nov *lelambai tangan*.
      At first, yes. Aku ada terfikir macam tu. Bila dah fall in love ni mula la syok sendiri. Berangan macam semua status dia tu dituju kat aku. Unfortunately aku just syok sendiri. Dia dah ada someone else. Based on his status. Semestinya tak ditujukan kepada aku.

      Aku ada terfikir nak tanya. But ego jugak. Aku tak nak la nampak macam terhegeh-hegeh nak kat dia. Plus nampak sangat aku ni menyibuk nak tahu. Aku tak nak la dia ada persepsi buruk kat aku.

      HAHAHA kannn. Birthday dah sama. Tak sangka pulak ada habit yang sama. Memang malu beb. Lagi pun aku baru jumpa dia sekali. Tak kan terus nak terus confess. Baru kenal je kot. Tapi itulah yang terjadi kat aku. Love at the first sight orang kata.

      Delete
    2. Ssshhh. Jgn la mention birth date. Hahaha.. Yep, Kalau baru jumpa dah confess, comfirm tak lama. Ape2 pun be positive :)

      Delete
    3. Ok tak mention dah*zip mulut ketat-ketat*.
      Hurmm that's why la. Tapi bila dah tak confess jadi begini pulak. Makan hati jer la. Try to be positive. Thanks bro :')

      Delete
  7. baru fasa pertama nih, ada byk lagi step & cerita kat dpn tu...aku juga pernah lalui situasi nih, gunalah mcm2 kaedah utk lalui semua nih

    nih semua nk bg ko matured & berfikir... :) buat masa skrg sabarlah, lama2 ok la tu, dun wurry

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey encik bukankosong. Nice to meet you. Terima kasih sudi baca episod yang hambar ini. First phase, first time, first experience, first love. Sedang cuba untuk move on. Thanks for your support bro ! :)

      Delete
  8. Bestkan dik 1st love? Indahnya hnya kita yg tau, tiap saat adalah rindu, sakitnyer bila frust hya tuhan yg tahu, abg pun penah nangis jugak bila sidia buat donno jeee, xpe dik kta berpluang jumpa yg baru, hpy slalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye Abang JAZZLEE.
      Terima kasih baca episod ini.
      Setuju. Sangat indah. Tapi akan lebih indah bila tak bertepuk sebelah tangan. Tapi bila dah terpuk sebelah tangan ni memang sakitnya sangat sakit. Tak mampu lagi nak move on. Hmmmm

      Delete
  9. ak xpnah bercinta..tp dat feeling salu ade..dan ble ak tau dat person ad org len,ak pon akn jd mcm ko..sdeh..mrh..kdg2 seharian duk bilik..kuar bilik time mkn jerk...sdeh..saaangat sdeh..kdg rse 'hina sgt ke aku?huduh sgt ke ak?'hmm..ble ak post entry mcm ko,org akn ckp:xpe,lnkli jmpe la laen..tp smpai skrg ak xpnah jmpe dat s/one spesel..jmpe pnyakit ade la..and now,secebis hrpn utk rse cnta tu,dh jd satu pkr mustahil bg ak...truskn idup je k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Warkah Kembara.
      Sama la. Aku paham rasa itu. Aku harap kau akan bertemu dengan someone nanti. Be strong bro.

      Delete
  10. Well smua org msti akan mnghadapi benda ni.. Aku yg normal pon pernah patah hati dn smpai skrg...dh 7 tahun aku x pnah rasa syg someone mcm dia... Hurmm... Aku rapopo~ hahaa..

    Chill yaa~ jgn sedih2 sgt.. Nnt demam susah pulak nk jwb exm..hihi..(eh ko dh abes paper ke?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey Yoobi !
      Ok awkward bila ada perempuan baca blog aku.
      HAHA. At least kau normal. Good news for that. One fine day kau akan jumpa jodoh kau jugak.
      Honestly sedih. Tapi aku try to abaikan.

      Delete