Friday, March 27, 2015

Episod 37 : F*ck ! It’s Happened Again ?!




Firstly nak gelak dulu. HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA HHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAHAHA. Ok dah. Previously on Episod 35 : Kyle aku ada cerita pasal Kyle. That guy yang aku ter-ada perasaan kat dia tu. Yeah dia dah in relationship. So, I guess aku kena under diri. That’s all. Cuma aku tertanya-tanya siapakah buah hati beliau itu. Jeng jeng jenggggggg.

Cut to short aku kenal seorang lagi jejaka ini. Let just call him Rayyan. Bukan nama sebenar. Tua sikit dari aku. Still studying. Kenal kat laman social normal. Not from gay apps.  PLU jugak. Wahhh ramainya orang yang kau kenal kan Unknown. Well orang kata berkawan biar seribu berkasih biar satu. Gitchiewwww kannnn. Tegur-tegur kat laman social. Just normal thing. Then ke whatsapp. Borak-borak biasa. Dia pun kenal Kyle jugak. Kitorang kenal each other la senang cerita. But dengan Rayyan ni aku tak pernah face to face lagi. Sekadar online friend sahaja.

Kadang-kadang share problem antara satu sama lain. Dia bagi aku nasihat dan aku pun bagi dia nasihat. Kira macam bagi moral support to each other la. Dia pun baru in relationship jugak. Ok la kan. Tumpang gembira. One fine day, dia whatsapp. Dia ada problem sikit dengan buah hati kesayangan dia. Aku pun tanyalah kenapa. So dia cerita la from A to Z. Masa dia story tu instinct aku rasa something dah. Aku rasa dia in relationship dengan Kyle. Tapi aku diam dulu. After dah habis story aku cakap aku nak teka. So aku teka la. “Kau couple dengan Kyle kan ?” Then dia jawab, “Yup. Tepat sekali tekaan itu.” I was like :O :O *ternganga for a few second*. Rayyan cakap Kyle confess kat dia. Dalam masa yang sama Rayyan pun rasa macam tu. Maka terjalin la hubungan antara mereka. Luckily aku tak la nak meracau or apa. Sikit la shock. Thanks instinct sebab sentiasa tepat -_- . HAHAHAHA. Ok tipu. Aku meracau sikit jer kat YS. Chop ! sapa YS ? Pergi scroll episode-episod lepas. Ada aku cerita pasal YS.

Aku nak gelak sebenarnya. Like seriously ? It’s happened again kot. Mr. Crush aku dulu end up dapat tahu dia in relationship dengan Adin which is kawan rapat aku kat sini. And now aku dapat tahu pulak si Kyle in relationship dengan Rayyan yang jugak kawan aku. F*ck ! Sinetron episode berapakah semua ini ? HAHAHAHAHA. Terpulanglah korang nak percaya ke tak. But it really happen. Bukan rekaan. Luckily aku tak ada cerita kat Rayyan yang aku pun ada feeling dekat si Kyle. Kalau tak lagi complicated jadinya. Aku ok ke sekarang ? No worries. I’m fine. Cuma aku harap both of them happy and dapat jaga each other. Hopefully dapat selesaikan masalah yang diorang hadapi tu. Early stage of relationship baru. Tak kan nak biar roboh ye dakk ? So apa aku nak buat lepas ni ? Try to move on. Buat apa nak sayang lebih-lebih sesuatu yang bukan milik kita. Sayang Kyle as friend je la kot. Just follow the flow. Bak kata quotes some of my blogger friends yang lain :

 “Cinta makin dikejar, makin jauh ia berlalu pergi. So, jangan mudah jatuh cinta.” Nov Collins

“Ko muda lagi, jangan gopoh cari pasangan.” Kamen Shinobi

“Just move on and have fun with life.” Gibb Sulaiman

“Jangan biar perasaan itu mekar dalam diri. Kang bila tersungkur, susah nak move on.”Nu’man Qatadah

“Bila dah semakin dewasa ni walaupun teringin tapi let it go jer. Maknanya perasaan ingin disayangi dan sewaktu dengannya tu akan pudar sendiri seiring dengan peningkatan umur.”Yoobi Park

“Cinta itu ketawa dan air mata.” Shin Inesen

“Kumbang bukan seekor. Kumbang berlambak lagi kat luar tu.” Kindaichi Kid

“Kuatkan hati. Buat apa nak berpaling ke belakang sedangkan di hadapan kita banyak lagi benda yang menarik bakal berlaku.” - Wings Angel

“Kita kan masih muda lagi, mungkin ada yang lebih baik lagi untuk kita berdua kan.” Lelaki Seksi

“Ko masih muda lagi dan kumbang bukan seekor.” F.I


Terima kasih kalian. Adios~


p/s : Actually nak story pasal benda lain. Tapi tetiba episod tak disangka ini berlaku. Next episod la aku story.




17 comments:

  1. Ok now ... this is your curse ..
    So tak payah nak crush2 lagi .. kalau suka cakap terus, kalau orang tue tak nak sudah.
    Itu style Nu'man. Kehkeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHAHA. Tak cukup keberanian untuk meluahkan apa yang terbuku di hati.

      Delete
    2. Part curse tu pun macam betul jugak. - -'

      Delete
  2. Amboi sakan kau memburu cinta. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sakan pun laa.
      Biasa-biasa jerp.

      Delete
  3. aku percaya kot cerita2 kau, walaupun nampak mcm drama, but i love drama...

    bende2 mcm ni pun biasa berlaku kat aku. almaklumlah, dunia gay ni dalam satu bulatan, pusing mana-mana pun orang yang sama.

    kau move on je. banyak lagi lelaki yg best untuk kau explore...... at the end of the day, you will smile..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Gibb.

      HAHHAHAHAHA. Penatlah asyik jadi macam ni.

      Delete
  4. Tidak ku sangka.. aku pun trsenarai dlm quotes yg trpilih..huhuk

    Hurrmm..tu maknanya mereka bukan jodoh mu wahai dinda unknown.. bersabar lah yer..jodoh mu barangkali masih belum turun lgi ke bumi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHHHAAHAHA. cepatlah turun wahai jodoh itu.

      Delete
  5. saya pun pernh kna juga la mcm ni but twist dia lain in that story im rayyan
    twist dia
    mr unknown yg tikam blakang usha kyle sampai kyle break with rayyan n mr unknown dapat kyle
    well....
    drama btul bila jadi plu ni....

    now?? move on i guess.....

    EjanPapaBear

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai EjanPapaBear.
      Sad to hear that.
      But don't worry. Mr. Unknown sini tak kan tikam belakang Rayyan.

      Delete
  6. yeahhhh....sini kumbang sana kumbang..manyakkkkkk kumbang...
    aku harap ko dapat jugak sekor kumbang tanduk yang powerrrrrrr punya...
    take it easy bro...life is short, just enjoy your life now walaupun ko single ke or not...
    kadang2 hidop single ni lagi best bro...boleh main2 sikit tak terikat dengan someone..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey Kid !

      HAHAHAHA. Agree with that. Cuma kadang-kadang tu rasa untuk disayangi itu meronta-ronta. cewahh

      Delete
  7. kecik betul dunia plu ni...pi mai pi mai tang tu jugak.

    aku cadangkan ko cari partner warga afrika..aku yakin takde drama.ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal weyh. Pusing sana. pusing sini. Bertemu jugak.

      -_- Kenapa Afrika ? Kejam ! Nak Zayn Malik please. HEHEHE

      Delete
  8. Hai wak. Mungkin jodoh awak lambat agaknya dan belum jumpa yang sesuai. Relax k. hehehe.

    ReplyDelete