Monday, December 29, 2014

Episod 24 : It's Final Examination !




Yup. You read it ! Student-student U sekarang including aku sedang dalam mood exam. HAHAHAH poyo je mood exam kononnya. Unless kalau kau student UMK kat Kelantan tu mungkin kau exam lambat sikit la dari student U lain. Member aku cakap diorang dah start cuti sem. Exam ditunda. Selamat bercuti buat kalian. Cabaran yang besar jugak buat mereka. Banjir yang melanda. Semoga tabah menghadapi ujian ini. So far yang aku tahu kebanyakan universiti start final exam hari ni, 29 Disember 2014. Cuma dengarnya UUM and UIA start lebih awal. Alah mana-mana pun sama jugak. Nak tak nak kau kena hadap exam tu jugak. Universiti aku pun start exam hari ni. First paper aku start this coming Wednesday, 31 Disember 2014. Sem 1 ni aku ada 6 papers nak kena hadap. Kinda nervous jugak. Tak boleh buat main. Nak bersaing dengan semua budak pandai. Kalau boleh tak nak la duduk bottom list. Nak jugak list atas-atas. HAHAHA. Plus ni sem 1 kot. Sepatutnya memang kena skor habis-habisan. Bila dah masuk sem 2 and seterusnya nanti akan jadi lebih tougher la setiap subjek tu. Abah aku pun kata dah kalau sem 1 pun pointer tak tinggi nanti sem akan datang lagi susah nak catch up pointer tu. Hurmmm. Kinda hard for me. Nak tahu sebab apa ? SPM dulu pun aku ada 1 subjek failed. Which was addmath. STPM dulu pun dalam setiap penggal ada jugak aku screwed up. Paling kurang pun satu subjek. But ok la sebab boleh repeat on that time. Kau just bayar je rm50 untuk satu subjek. Jadi bila dah masuk alam universiti ni aku jadi cuak la jugak. Aku takut terbawa-bawa benda ni sampai sekarang. What if tetiba ada subjek yang aku fail ? Walaweyhhhh ngeri !!! Tak nak repeat apa-apa subjek. Nanti membebankan next sem aku. Harap-harap semua berjalan lancar. Carry marks insyaallah ok kot. Dear final exams, please be good ! Cewah.

3 more weeks to go ! Agak taaa zabarnyaaaaa nak cuti sem. Last paper aku on 15 Januari 2015. The next day, 16 Januari tu memang aku balik rumah and my cuti sem is officially start la cerita dia ! Dah plan macam-macam dah cuti nanti. HAHAHAHA. Over gila kau ni Unknown. Exam pun tak lagi, kau dah plan meraban bagai nak rak. Cuti nanti nak workout sikit, sebab aku dah rasa berisi. Unacceptable di situ. Then nak pergi jalan-jalan. Nak dating dengan Mr. Crush saya*lalalalalala k bye*. So far yang tu jer la yang ada dalam kepala otak aku ni. Yang lain later-later la kot baru plan. Lastly, Meister Unknown merangkap tuan empunya blog yang agak hambar ini ingin mengucapkan GOOD LUCK dan ALL THE BEST kepada semua readers dan juga rakan-rakan blogger lain yang akan menduduki final exam untuk sem ini ! Semoga kita semua beroleh kejayaan dan kalau boleh dapat dean list la kot. Hiks. Hingga ketemu lagi dalam episod akan datang. Adios ~





p/s : Dean list tu aku rasa tak mampu nak capai. Coz I know my level. Aku cuma berharap sangat dapat pointer 3.00. Itu pun dah seribu nikmat dah.    

4 comments:

  1. study smart,bukan study hard..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey bro Kamen Shinobi!
      Yeahh study smart.

      Delete
  2. Gudluck awaaaa..study woi jgn on9 grndr je..haha
    -YS yg ensem..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey YS yang hensem !
      Good luck awaak.
      Yer baiklah. *sambil uninstall*

      Delete