Sunday, December 7, 2014

Episod 21 : Pitch Perfect 2 !




Hell yeahhh ! The Barden Bellas bakal kembali menggegarkan pentas acapella ! Aku dah super excited and aca-excited bila tengok thriller ni ! Bapak ahhh. Awesome kot. Lama tunggu sequel ni. Tapi still kena tunggu lagi sebab filem ni release tahun depan sekitar bulan May. Tarikh masuk Malaysia tak pasti pulak. But for sure aku nak tengok kat pawagam nanti ! Actually thriller ni dah release lama dah. Aku yang baru nak update kat sini. Lembab gila kau ni Unknown. Season 1 keluar on 2012. 2 years back. Aku pun tak pernah tahu pasal kewujudan filem ni until one fine day member aku si Bahiah ni inform kat aku.

Bahiah : Unknown ! Kau kena tengok Pitch Perfect ! Best kot cerita tu ! *dengan muka excited tahap super saiya.*

 And I was like 

Aku : Huhh ? movie pasal apa tu ? tak pernah dengar pun. Best ke ?*sambil buat muka bosan.*

Bahiah : Weyhh best ! aku tahu kau suka genre musical comedy. Kau mesti suka punya. Nah pendrive. Balik nanti kau kena tengok ! WAJIB !

So balik tu aku tengoklah. Dan yeahhhhhhhh !!!!!!!! BEST GILAAAAAAAAAAAAAAAAA ! ok terexcited tiba-tiba. Apsal aku tak pernah tahu pasal kewujudan filem ni entah. Seingat aku tak ada pulak masuk dalam iklan kat TV. Entah. Aku busy sangat barangkali sampai tak perasan. Release tahun 2012. Baru check release date filem ni kat Malaysia is on 15th Nov 2012. Time birthday aku kot T_T sob sob sob. Tahun 2013 baru aku tengok rupanya. Ketinggalan zaman.

Ok pada yang tak tahu tu meh nak explain sikit. Pitch Perfect ni filem bertemakan muzikal komedi. Bila dah muzikal tu of course la ada nyanyi-nyanyi. Apa yang menariknya ialah semua lagu yang diorang nyanyi ni tak guna alat muzik. 100% via mulut. That’s why they called it as acapella. But dalam filem aku tak sure la pulak if diorang guna alat muzik ke tak. Maybe ada kot. Cerita ni mengisahkan tentang…. Ok malas type. Mohon tanya uncle Google. Tak function pulak nak explain synopsis filem yang dah release sekian lama ni. Dalam Pitch Perfect 2 nanti semua watak lama dikekalkan. Nasib baik taka da re-cast or something. Kira semua watak ada la kot. Ada penambahan ahli dalam Barden Bellas. 2 orang. Aku agak tu mungkin budak freshie yang baru daftar la kot. 

Hopefully Freddie Stroma pun ada jugak nanti. Dalam season 1 dia sekadar watak tambahan. Jadi DJ kat stesyen radio kolej tu ha. Kira tak penting sangat pun. But he is totally bapak charming gila !! Dengan six packs lagi. Perghhh ! HAHAHAAHA. Kalau ada lagi bolehlah cuci-cuci mata tengok beliau nanti. 

Freddie Stroma as Luke !


Ok malas nak merapu panjang dalam post yang hambar ni. Jom layan official thriller movie ni. 



p/s : Final semakin dekat dah. Perghhh. Rasa macam baru daftar masuk je hari tu. Haishhhh. 



4 comments:

  1. wei aku pause time Luke tayang six pack masa nak order makanan tu. melting gilaaaaaaa haha

    ReplyDelete