Wednesday, February 3, 2016

Episod 66 : Dario


Sebelum-sebelum ni aku selalu berbicara mengenai si ‘dia’. Siapakah ‘dia’ ? Let me introduce you guys to my Dario. Dude, obviously that’s not his real name la. Why Dario ? Sebab Gibb suggest that name and I’m kinda like it. It’s sounds cute too. Sebaya dengan umur aku, 22 tahun this year. Tinggi lebih kurang aku. Kurus. Comel. HEHEHE.

Perkenalan aku dan Dario bermula di laman burung biru. Laman sosial yang menjadi kegilaan selepas Facebook. Aku dan dia mula kenal dalam bulan Julai 2015. Around 2 weeks lepas raya. Yeah I still remembered that moment. At first aku dan Dario sekadar mensi antara satu sama lain. But wait ? Macam mana kau tahu dia tu tak lurus ? Well basically after doing some stalking and investigating aku pun tahu la dia tu one of us jugak. Aku pun ada juga follow akaun-akaun ‘tertentu’. 

One day dia kemalangan jalan raya.
Aku pun terus DM dia tanya keadaan dia. Syukur tak cedera teruk. Since that day, we both start to chat dalam box DM tu. At first chat biasa. Things start to jadi lain lepas dia tanya aku



Aku indirectly reject Dario mulanya. HAHAHAHA. Jahatnya bila pikir balik. That time aku rasa keliru. 


Apa aku patut buat ? Should I just accept him ? But we both never meet afterall ! No ! Cannot ! Aku dapat rasa dah Dario cuba nak ngorat aku awal-awal dulu. Tapi aku layan biasa je sebab he is not my type. Ok fine bahasa mudahnya Dario bukan taste aku. Seorang Mr. Dominic Unknown pun ada citarasa yang tersendiri. Mestilah nak yang kacak, tinggi, badan sedap dan lain-lain lagi ciri yang akan buat kalian loya kalau aku mention.


Aku bukan apa, jarak Dario dengan aku jauh. Dia di ibu kota sana dan aku di kampung sini. Long distance relationship ni bagi aku memerlukan kesabaran yang tinggi. Aku bukanlah gelojoh tapi kalau dekat boleh la dating selalu. Bermanja macam NovCollin dengan abam Chuck dia tu. Ehhh.

After that aku dan dia bertukar number dan kemudian kami mula ke Whatsapp. As kawan. Pada masa yang sama aku tanya beberapa individu jugak pasal hal ni. Aku contact Aries, Gibb and my BFF Hans.

Aries be like
Aries : Trylah. Kau kan memang nak pakwe selama ni.
Aku : Tapi dia bukan taste aku. Haishh.
Aries : Bagi aku usha sikit.
Aku : Nah ig dia, Dario.
Aries : Ok dah tengok. Not bad je aku rasa. Try ah.
Aku : Hmmm.
Aries : Trylah. Benda ni akan bagi kau pengalaman hidup. Lepas ni kau tahu la macam mana rasa bercinta, ada pakwe bagai.

After that aku tanya Gibb. Aku story pasal Dario and Gibb la cadang panggil dia Dario. Gibb cakap kalau nak declare nanti pilihlah tarikh yang senang nak diingat. HAHAHA.

Aku tanya kat Hans pulak pasal ni.
 Hans : Weyyh ! Serius ? Ada orang ngorat kawan baik aku ?
Aku : Yelah. Tapi pe hal ayat tu macam kau nak kata aku ni buruk sangat pulak. -_-
Hans : HAHA. Ok macam ni. There’s someone wants you. Just take it Dom ! Your dreams come true. Ada orang nak kat kau. Just forget about Mr. Crush tak guna tu. Give it a try je la. Mana tau korang akan bahagia. Jangan jadi macam aku ni. Tak laku jugak. Takda pun yang nak. Luq tu main-main je. Dasar jantan straight !
Aku : Hmmmm perhaps I should give it a try kot. Tengoklah camna. Thanks Hans.

*scene sebenar mungkin sedikit berbeza berbanding dialog-dialog di atas*

Well after that aku and Dario keep on texting. Effort dia nak menangi hati aku tu perghhh. Awaaa saiaaa taaa kuadd. HAHAHAHAHA. Aku cakap kat dia

“Bagi saya masa dulu boleh tak ? Untuk kenal diri awak lagi. Bukan senang saya nak sayang orang.”

Well I guess that’s all for episode hari ni. Kang panjang-panjang sangat macam syok sendiri pula.

Apakah yang bakal berlaku selepas ini ? Adakah hubungan bakal terjalin ? Atau harapan semakin pudar ?

Nantikan di episode yang akan datang.

Adios~


P/s : Baru lepas tengok Ola Bola dengan Mr. Crush. Worth to watch ! Handsome-handsome watak-watak dalam tu. Nak buat reviews tapi macam malas.

18 comments:

  1. Meh bagi Dario kat abg Nu'man ko dulu. Kalau dia tergoda, kira patut reject la sebab tak setia. Muahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi bang Nu'man.
      Dollah dah ada. janganlah kacau Dario kiter.

      Delete
  2. finally episode yang di tunggu2 sekian lama. Tapi cuma dapat preview je. Haha.

    Btw, Hai dario :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabarlah.
      HAHAHHAA. Slow-slow. Baru nikmat. ehhh

      Delete
  3. Apa salahnya mencuba, jadikannya sebagai pengalaman...hehehe..good luck..-.-

    ReplyDelete
  4. tetiba sambung lak...hahaha...
    try jelah...mana tau memang jodoh ko...kalau tetiba bukan jodoh jadikan dia sebagai satu history...lol...

    ReplyDelete
  5. Ciss...potong stim. Ingatkan ada scene 18sx tadi...hahaha..:kidding:

    Good luck Dom! BTW, 6 bulan flirting takkan tak cair2 lagi? Keras betul hati ko! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stim ke tu? HAHAHAHA
      Sabar la jap. nanti tahu la apa jadi

      Delete
  6. For Amir it's so easy....Kalau tak kenal maka tak cinta...kekadang tu lelaki yang kita taste...tak semestinya baik tuk kita....kekadang tu love datang dari orang yang kita tak sangka-sangka...and orang yang mungkin kita tak berape nak suka...

    PS : Tapi kan....Amir memang tolak kalau hubungan long distance nie...Friends or just nak bermanja-manja is ok....tapi kalau nak bagi full comitment...I dont Think so....coz you know what...I dont believe most of the PLU's...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totally agree with you Amir !
      LDR ni susah. Serious talk.

      Delete
  7. Semoga berbahagia hingga ke anak cucu angkat..hikhik

    ReplyDelete
  8. cepat la dario for next story! hahahaha

    ReplyDelete
  9. saya start dating dengan bf saya lepas dia jatuh dari anak tangga. kunjungan harian saya ke hospital dan rumahnya mengeratkan perhubungan kami. sebenarnya dia sudah ada perasaan terhadap saya sejak dulu dan dia pulak citarasa saya, kemalangan itu menjalinkan dua insan sepi yang kini menyambut ulangtahun yang ke 7 kami bersama

    ReplyDelete
    Replies
    1. That was so amazing !
      and you guys already celebrate anniversary yang ke 7 !!!
      congratulation anon !

      Delete