Tuesday, November 3, 2015

Episod 55 : Soalan Reader #7 @ Sequel Story of Soalan Reader #6



10/24/2015 22:45:59
"MR. Unknown, I was your reader#6 haritu. yeah lupa letak nickname. you may call me Daniel. Okay long story short. First, kau dah terlambat reply seminggu drpd tarikh aku dah confess kat dia. So aq story eh. Dia accept aku AS FRIEND. Betullah kena friendzone. but aku tak tau nape aku macam tak boleh lupakan dia (nyanyi lagu Kylie Minogue-Cant Get Outta My Head). Aku jgk dpt gambaran that in future yang aku akan jumpa dia kelek anak n wife dia kat sebelah. Aku tak tahu nak wat macam mana sekarang. Aku tak boleh lupakan dia. tolong aku, MR. Unknown."


Dear Daniel, ok pertama sekali aku nak minta maaf banyak-banyak di atas kelewatan mereply soalan engkau. Lately wifi kolej aku agak bermasalah. Tiada connection langsung. Dah seminggu ni baru aku sempat nak reply soalan anda. Kena friendzone agak sakit bagi aku. Tabahkan hati. Try to overcome rasa tu. Mungkin kau boleh kawan dengan dia. Take care pasal dia as friend. Better than dari dia tak nak kawan dengan kau.

Macam mana nak lupakan dia ? Ok seriously part ni memang aku tak nafikan agak sukarlah bagi aku. Mungkin pada certain people dia boleh move on dengan mudah. Ada setengah orang ni bila dia dah suka means dia suka betul-betul. Macam aku dulu. HAHAHA. Take time jugak nak lupa Mr. Crush dulu. Aku rasa kau boleh lupa dia bila dah start cuti after SPM nanti. Since dah jarang jumpa, mungkin lama-lama kau slowly tak ingat dia dah. Tapi Daniel, serious aku cakap kau akan jumpa lagi ramai orang di luar sana.

Dah start SPM kan ? So focus on that first. Ketepikan dulu hal hati dan perasaan ni. Future kau lagi penting. Ingat tu. Ok tu sahaja yang boleh aku advice. If engkau rasa nak chat personal dengan aku, just leave me your email in box Ask Mr. Unknown tu. Mana tau nak talk heart to heart ke. HAHAHA. Adios ~



p/s : Socialcam pun dah tutup. Mungkin perlu ada app baru yang boleh menggantikan socialcam. No wonder Adin bengang. HAHA.


6 comments:

  1. Fokus pada study dan lupa tentang orang yang kita suka atau pernah suka..utamakan pelajaran terlebih dahulu daripada segala-galanya....bila kita gagal tiada siapa yang dapat menolong kita kecuali diri sendiri..

    ReplyDelete
  2. To Forget Someone that we liked...we need to do something that totally forgeting bout him...buat lah apa2 aktiviti pun...yang penting bukan aktiviti yang boleh merosakkan diri dan masa depan sendiri...

    Dan word of advice dari seseorang yang dah berumur nie dan dah masak benar dengan dunia2 plu nie...even if he likes and be the one that love you...doesn't mean that die boleh jadi milik kamu selamanya...sebab jika kita dah suka kat seseorang...kita mestilah bersedia untuk melepaskan dia pergi meneruskan kehidupan dia...and you need to be strong and survivor...

    ReplyDelete
  3. Bukan member kau je bengang aku jugak bengang. Dah lah banyak video rare dan raw dalam tu. Hampeh tu dorang shut down. Aku hanya mampu berhuhu. Malam ku kini sepi. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada lagi hiburan di kala malam jumat. HAHAHA

      Delete