Thursday, June 25, 2015

Episod 46 : Done With My Second Sem !



Yup ! You heard that ! Semester 2 is over ! Bye freshmen year ! Hello cuti sem for about 2 months lebih. Until early of September. It’s heaven to face it kot ! Habis exam. Balik rumah. Cuti. No assignments. Just enjoy my life. Ok last paper aku on Selasa lepas. Semasa entry ini ditulis aku dah selamat mendarat di rumah selama 2 hari menikmati cuti sem dan belum mandi lagi.

Pejam celik pejam celik dah settle dua sem aku kat IPTA. Habis dah first year life aku as mahasiswa. When I look back on this banyak benda juga aku dah tempuh sepanjang dua sem ni. Plot twist sana sini. Drama itu ini. Kejutan demi kejutan. Assignment kena reject. Lecturer maki. HAHHAHAA. But yeah. Pengalaman hidup. Tapi sem 2 ni aku rasa dah boleh adapt dengan life kat uni. Exam aku pun takda la worst sangat ! HOPEFULLY ! Tak sure la markah macam mana but this time aku tak rasa bimbo sangatlah time menjawab. Boleh buat la orang kata. Hope for the best. I just want my 3.00 sahaja. Dah seribu rahmat dah. Amin. Moga dipermudahkan.

Sem 3 nanti bakal bergelar pelajar tahun 2. Kira dah jadi senior la sikit. HAHAHA. Hai saya senior yang baik :3 . 3 tahun lagi before aku boleh grad. Insyaallah. Long journey to go. Which is boleh berlalu sekejap je. The most important thing janganlah ada  drama apa lagi dah. HAHAHA. Penat woit. Drama sikit-sikit sudah.

So apa je plan kau cuti ni ? Hmmm hard to decide yet. Since sekarang pun bulan Ramadan so ingat nak rest kat rumah puas-puas. Get a job la ! Hmmm tengok la keadaan. Sebab aku pun masih dalam mood malas nak kerja. Tapi duit tak ada la pulak nanti. Phewwww. Dilemanya. Nak get fit semula. Stamina aku dah kelaut. So rasanya cuti ni kena up kan balik stamina. Kasi fit sikit. Untung-untung ada orang ngorat. HAHAHAHAHA. Mr. Unknown dan angan-angannya berpisah tiada.

Ok done merepek pasal atas ni. Lets talk about Ramadan. Well tahun ni merupakan tahun pertama gak aku sambut 1st Ramadan jauh dari family. Eh ye ke. Kejap. Dulu time form 1 aku sekolah asrama. Tak ingat pulak sambut first Ramadan kat sana ke kat rumah. Ok whatever. Consider as this year as first timer je la senang. Hambar la jugak. Mana boleh sama bersahur and berbuka kat rumah. Aura lain. Tak boleh blah 2 hari aku termiss sahur. Gara-gara tak sedar alarm berbunyi. Tidur mati ke apa entah. Seminggu je pun berpuasa di perantauan.Now I’m home. Of course la happy. Dapat pergi bazar ramadan. Cuci mata. Beli makanan favourite and others. Ex-classmates sekolah ada la plan nak buat Reunion Iftar. Entah jadi ke tak I’m not sure. Kalau jadi jadilahh. Tak jadi sudah. Plus bila dah semua ada haluan masing-masing ni memang a bit difficult to gather ramai-ramai. Gather dalam group whatsapp sahajalah. Apasal aku rasa macam lalok je episod ni ? Gula rendah dalam darah ni. HAHAHAH. Ok tak tahu nak cerita apa lagi dah. Makanya aku nak wrap episod kali ni dengan ucapan Selamat Menyambut Bulan Ramadan dan Selamat Berpuasa kepada semua reader  blog aku yang beragama Islam. Adios ~

p/s : kepada 2 orang reader yang tanya soalan dalam box Ask Mr. Unknown tu aku minta maaf sangat sebab belum berkesempatan untuk jawab soalan kalian atas sebab masalah teknikal. Don’t worry. Aku akan jawab nanti. Bila ? Aku pun tak pasti. Sorry guys !


10 comments:

  1. Best nya cuti !!! Keje la part time kat shopping complexes ..boleh usha2 ..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Nu'man.
      HAHAHA tengok la macam mana nanti.
      Malas pun ada

      Delete
  2. rindu ngan alam U... hihi
    selamat bercuti unknown

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Mike.
      Thanks.
      Seronok dapat cuti. Heaven

      Delete
  3. Aku kat uni tak penah sahur pun, biasa aku teguk siap2 1 litre air masak sblum tidur. Sbb aku tahu takkan terbangun pun time sahur nnt. Sedar2 je dah subuh. Ciss. Keje ah unknown. Boleh cuci mata. Aum aum. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. HHAHAHAH
      Kerja malas tapi rajin cuci mata.

      Delete
  4. Replies
    1. Hey Blast !
      Selamat berpuasa juga :)

      Delete
  5. selamat bersahur dan berpuasa! selamat bercuti jugak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey Shark !
      Selamat bersahur dan berpuasa.
      Kau pun dah habis internship.

      Delete