Tuesday, February 24, 2015

Episod 32 : New Semester Begin !





Hello ! Aku tanya apa khabar ? Aku tanya apa khabar ? Semua ! *Masih hambar kata aluan aku ni*. 23 Februari 2015, officially sem baru aka sem 2 aku bermula. Hello new semester !! Please be nice to me. Sekejap pulak rasanya. Rasa macam baru jer daftar hari pertama. Masa bergerak pantas. Hurmmm ok whatever. Previously aku ada cakap aku dah screwed up 3 paper. Haishhh. Sakit hati betul. Memang drag habis pointer aku ! Damn ! Masih tengah consider nak repeat or tak repeat paper-paper tu. But satu subjek tu memang wajib repeat. Arghhhh ! Nak tak nak kena la hadap balik nanti. But maybe next sem kot aku repeat semula subjek wajib tu. 2 paper lagi mungkin tak kot. Entah. Agak memberatkan sem aku jugak kot nanti. Fuck gila rasa bila jadi macam ni. Paper-paper tu tak la failed terus. Cuma rendah jer la. Ok part kritikal senang kata.

Akibatnya pointer aku jadi below 3.00 ! Arghhhh. That’s suck ! Lagi suck bila ramai pulak yang tanya. So diharapkan sem 2 ni aku dapat up kan pointer aku. Minima 3.00. Tak nak la melingkup dah. Ahad lepas baru aku bagitahu parents aku pasal result ni. Cuak jugak. Luckily abah aku tak berapa bising sangat. Dia advice suruh aku struggle kat sem 2 ni. Bagi up. Jangan below 3.00 dah. And I was like seriously dad ? Usually dah start dah comparing dengan anak orang sana sini bagai dah. Ok takper la macam tu. Tak la aku pressure nak dengar pasal tu.

Aku banyak terleka barangkali. With those gay apps semua tu. So aku decide untuk uninstall dah. Bye Hornet. Bye PR. Grindr tak uninstall ke tu ? HAHAHAHA. Ok Grindr ada lagi. Tapi dah dekat seminggu tak on. Lantaklah. Ada sebab aku tak uninstall. Tu la tempat bermulanya perkenalan aku dengan Mr. Crush kesayangan. Kadang-kadang aku scroll balik and baca conversation dengan dia. Masa mula-mula kenal dulu. Ok fine ! Seorang Unknown masih tak move on completely dengan Mr. Crush dia yang dah in relationship dengan orang lain tu. HAHAHAHA. Slow-slow la kot. Masih mencari pengganti. Ok latest update. Conversation tu hilang !! Aku tak delete pun. Maybe terlalu full dengan conversation lain makanya auto delete la kot. Ok lepas ni bye Grindr. Hmmmm sedih. A few days ago birthday Mr. Crush. Aku pun try la whatsapp dia. Setelah sekian lama tak whatsapp. Single tick sampai hari ni. Ada try call and tak berjawab. Dia dah tukar number la kot. Takper la. So aku just wish dari media social biasa jer laa. Dia ada reply thanks. That’s all about him. Yer tahu. Aku kena move on. Cari orang lain sana. Fine.

Sem kali ni agak free jugaklah. Hari Jumaat free. Heaven. Tutorial pun tak banyak. Ok chop ! berlambak aktiviti lain nak kena hadap nanti. So tak free sangat. Diharapkan sem ni I can do better la. Yeah hopefully ! Dan ya ! Misi mencari pakwe masih lagi diteruskan! KAH KAH KAH KAHHHHHH ! Even dah uninstall all those apps. Kita ada banyak apps lagi kot. Twitter ada, instagram, facebook, wechat and etc. Mana tahu sangkut kat mana-mana. Ok berangan. Sudahlahhh. Nanti kang mula la nak meroyan bagai. Ok dah la. Tak perlu kot aku nak type panjang-panjang. Kang boring pulak korang nak baca. Cerita pun hambar jer. Adios ~


p/s : Actually aku ada kenal this guy. Ermmm takper la. Nanti la cerita. Not a happy ending jugak so far. Hmmm .   

19 comments:

  1. Gud luck new sem! Zaman study ni orang kata better spend more time dengan mereka yang ada masa susah dan senang kita. Berkawan seramai mana kita mampu. Soal bf tu less priority kot. Kalau jodoh sampai awal, adelah untuk kau. Haha. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks nov !
      Yup betul. Kawan seramai mungkin.
      hahaha I know less priority. Tapi kalau ada yang sangkut just go on saja. Ehhh. Hahahha.

      Delete
    2. Thanks nov !
      Yup betul. Kawan seramai mungkin.
      hahaha I know less priority. Tapi kalau ada yang sangkut just go on saja. Ehhh. Hahahha.

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. kadang2 aku arasa bertuah sanagt sebab time aku study dulu, teknologi tak secanggih mcm sekarang... tapi ingat tau, kalau boleh time study ni fokus tau, i wiss u lot of lucks for this term.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Gib.
      Betul jugak apa kau cakap.
      But actually aku ni yang mudah leka.
      Ada je orang dapat dekan bagai even ada apps camtu.

      Delete
    2. Itu semua rezeki masing2 la... Ingat, berkawan kerana Allah, jgn berkawan kerana nafsu...

      Delete
  4. fokus study dulu...layan grindr,hornet tu semua boleh tapi in-moderation..

    aku sama macam Gibb time study dulu app plu belum ada..so fokus dekat study tu lebih sikit..kalau ada mungkin banyak paper lingkup sebab sibuk bersosial dengan plu je keje..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takder apps pon .. paper lingkup jugak. Larikk. Kehkeh

      Study rajin2. Dapat 3 pointer .. abg Kamen belanja dating. Kehkeh

      Delete
    2. Nu'man...tak elok kutuk Mr.Unknown..!!

      dia dah berusaha tapi mungkin takde rezeki dapat pointer terbaik.

      ko tak jealous ke aku dating dengan Mr.Unknown? ekekekek

      Delete
    3. Hey Kamen. Yup. Fokus study. Aku takleh nak handle dua benda in one time. Study n plu things semua. Tu yang melingkup. Lesson learned. Ok nanti dating dengan kau. HAHAHAHA.

      Delete
    4. Amboi Nu'man. Seronok gelak yerr. Nanti nak dating dengan kamen r. Bagi nu'man jeles.

      Delete
    5. Hey Kamen. Yup. Fokus study. Aku takleh nak handle dua benda in one time. Study n plu things semua. Tu yang melingkup. Lesson learned. Ok nanti dating dengan kau. HAHAHAHA.

      Delete
  5. study leklok. kalo xleyh fokus, masukkan smartphone dalam periuk, masukkan air, then rebus, minum air rebusan tu, insyaALLah insaf sat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi. Very deep dia punya ayat. Hahaha. Ok la insaf2. Notty sikit2 sudah. Hiks

      Delete
    2. Amboi. Very deep dia punya ayat. Hahaha. Ok la insaf2. Notty sikit2 sudah. Hiks

      Delete
    3. Hakhakhak.tp tak tergamak nak rebus hp.hehe

      Delete
  6. gud luck Unknown.. sama2 la kita menempuh sem baru ni.. sem ni aku agak bsy skit.. nnt ko pun akan bsy jugak mcm senior2 ko..hehe.. guna la masa free dgn sebaik2nya tetiberr..hahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Yoobi.
      U too babe.
      Good luck sem baru.

      Delete