Wednesday, April 22, 2015

Episod 39 : Homophobia






Homophobia encompasses a range of negative attitudes and feelings toward homosexuality or people who are identified or perceived as being lesbian, gay, bisexual or transgender (LGBT).

Homofobia adalah suatu istilah yang digunakan untuk merujuk kepada pelbagai sikap negatif dan perasaan ke arah lesbian, gay dan dalam beberapa kes biseksual, transeksual.

Sumber : Wikipedia



Tak dapat dinafikan memang ramai yang jenis homophobia ni. For sure la mereka-mereka yang straight. Tak pernah pulak aku dengar gay yang homophobia. Aku terdetik nak tulis pasal episode ni sebab aku and roommate aku si Zafril tu tetiba kami ada borak pasal isu gay. Semua bermula apabila :

Zafril : Aku lepak bilik Bigo hari tu.

Aku : Oh. Best lepak bilik diorang ? Si Azrul*roommate Bigo* ada sekali ke ?

Zafril : Tak ada. Kau tahu tak aku duduk atas katil si Azrul lepas tu si Bigo kata haaa kau duduklah lama-lama atas katil mamat gay tu. Aku macam terkejut kot. Tapi dia gurau je kot. Ada ke patut panggil gay. Tak kan la si Azrul tu gay. HAHAHAHA.

Aku : HAHAHAHA *Azrul tu memang gay la weyh* ye ke. Ok lawak la Bigo. Selamber je label orang gay. No la. Azrul tu straight la*back up species sendiri*. Why ? Kau rasa dia gay ke ?*teknik gali rahsia*

Zafril : Uishhh tak kot. Aku rasa si Bigo main-main je tu. Tak kan la Azrul tu gay kan.

Maka conversation tamat sebentar. Oh by the way, yup Azrul tu pun PLU jugak. Straight act, kinda handsome. Bolehlah. We both know each other. Dia discreet in public but dalam Grindr confident letak face pic. I don’t judge him. Janji kau bahagia sudah. Dulu dia pernah cerita yang si Bigo tahu pasal ketidak lurusan dia. But he said that Bigo ok je. Unfortunately, aku tak rasa Bigo tu ok if slamber dia je mention depan orang yang kau tu gay. Straight people ni tak semua sama. So beware everyone ! Ok sambung balik story roommate aku tu. Aku pun terpikir nak tanya dia pasal isu gay.

Aku : Weyh aku nak tanya sikit. What if kalau si Azrul ni memang gay ? I mean contohlah kalau dia gay. What are you going to do ? Any opinion ke ?

Zafril : Kalau dia gay ? Jauhkan diri la kot.

Aku : Jauhkan diri ? Why ? Bukannya dia kacau orang ke apa.

Zafril : Eeeeeee takleh dowh. Kang dia rogol kau baru tahu. Bodoh siak gay ni. Geli aku! Aku kalau gay ni sumpah geli. Laki dengan laki kot. Kalau lesbian boleh terima lagi. Sebab perempuan ni cute la jugak kalau pegang tangan semua ni. Kalau lelaki buat macam tu yerkk nak muntah aku.

Aku : Seriously kau pikir macam tu ? Gay tak semestinya suka kat semua lelaki. Kau pasti ke dia sangap kat kau. Tak lah wey. Opinion aku pulak macam ni, tak kisah la dia tu gay, lesbian or what so ever. As long as kau layan aku baik maka aku akan layan kau cara baik. That’s all.*Tak boleh nak back up lebih-lebih kang terbongkar susah -_-*

Based on what happened, Zafril memang seorang yang homophobia jugak la dengan PLU ni. So nak come out to him is definitely NO ! Tak pernah terlintas pun nak bagitahu dia. Kalau dia tahu ni memang aku rasa disaster juga kot. Apalah nasib kau ni Unknown boleh dapat roommate yang homophobia macam dia. Kena teruskan lakonan menjadi straight. Talk about girls, boobs and etc. HAHAHAHAHA. Tapi tu la kan.

Kadang aku tengok yang homophobia melampau ni bukannya hensem pun. Kau bajet macam semua gay nak kat kau je. Tolong la weyh. Kitorang tengok kau pun tak selera tau. HAHAHA. But yeah takleh deny la memang ramai straight guy yang kacak nak mampos. Tapi sekadar cuci mata sahajalah melihat mereka ini. But unless kau ada kemahiran nak membengkokkan jejaka-jejaka straight. Tu hebat ! Berikan tepukan. Ok dah. Nak pergi mandi. Adios~





p/s : Thanks kepada Insan Bukan Straight yang hantar komen dalam box 'Ask Mr. Unknown' kat sebelah kanan blog aku ni. Actually baru perasan response tersebut. Sebab box itu sangat hambar. Kalau ada nak tanya apa-apa bolehlah tanya di situ. 



11 comments:

  1. tengah scroll grindr, mana satulah Azrul ni. Bagilah klu sikit. ID profile ke :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi ! Haipppp !
      Mana boleh.
      Rahsiaaaa

      Delete
  2. Plu pon banyak juga yang homophobia .. konon2 fuk gay tapi diri sendiri pon gila bananas ...kehkeh

    ReplyDelete
  3. Yes betul tu Unknown....jantan-jantan yang homophobic ni selalunya stok-stok bermuka jamban....sadis gila...dorang sedar yang plu macam kita tak mungkin taste dengan dorang, sebab tu terang-terangan mengutuk plu sekeras-kerasnya....macam cibaiiii...
    *tetiba emo*....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnnnnnn !
      Setuju dengan kau !
      Dah tak hensem ada hati nak mengata orang bagai. Go to hell please

      Delete
  4. Golongan yg homophobia ni kebanyakkan nya bukan taste sejenis pun, cuma perasan je lebih. Hampeh tul. Aku pernah gak dengar abam gym kondem body model lelaki yg muscular tampak gay, hanya sebab berwajah perfect/jambu/kacak. Pfft. Makan dalam. :/

    Woah confident giler Azrul. Anyway, Bilang padanya aku mahu kenal dekat. Mahu pancar loe. Asikkk. Taste bangett.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi Nov.
      Sempat lagi nak test Azrul.
      Tak payah la. Sakit jiwa kau nanti.

      Delete
  5. "nanti kena rogol"
    "nanti kena cium"
    "nanti kena raba"

    Itu jer laa modal diaorang nak membenci golongan plu..macam laa people like us ni takda taste langsung?asal ber-pisang dan bertelur jer terus nak 'merasa'..

    shallow-minded..

    ReplyDelete
    Replies
    1. YUPPPP !!!
      Setuju sangat.
      Apa dia ingat PLU ni main suka suki je nak menjolok sana sini.
      Bitch please.

      Delete
  6. Kalo lelaki tu REALLY str8 guy and dier Homophobic still boleh acceptable bagi Amir...coz Amir raser mereka mungkin kurang pengetahuan ttg dunia PLU nie...

    But Yang Amir paling tak suker adalah...kalau org tu sendiri PLU tapi biler depan laki str8 die yg lebih2 Homophobic dari lelaki-lelaki str8 tu...

    Org macam nie bagi Amir senang memang tak sedar diri...Oh, Bitch get a life...

    p/s: Amir tumpang promote blog yg baru Amir mula nak menulis balik, boleh...plz...;-P
    http://iamwarlord.blogspot.com/

    ReplyDelete