Friday, September 2, 2016

Episod 81 : Aku, Kau, Sama


Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati

Ok lagu tu tak ada kaitan pun dengan episode kali ini. Episod kali ni agak berbeza sedikit. Sebabnya ni entry kolaborasi antara Mr. Dominic Unknown feat. seorang blogger pemes ames ni. Siapa lagi kalau bukan Gibb Sulaiman ! Blogger blog http://gayguyseverywhere.blogspot.my/. Aku dah follow blog Gibb ni since 2013. If not mistaken. Terjumpa blog Gibb dari side bar from blog Sharky. Kinda menarik blog Gibb ni. Banyak info and so much more. And during that time aku still la virginly innocent kononnya. Wahh virgin ! So blog Gibb ni one of the blog rujukan aku mengenai dunia PLU yang penuh liku-liku ini. One entry yang aku suka is tips beli kondom. Bapak kelakar ! Tapi informative ! Bila aku dah buat blog barulah ada interaction antara aku dan Gibb. Mula tu aku ingat Gibb ni kekwat. But tak. Dia okey je friendly. Cut to short, Gibb la yang ajar aku buat box untuk tanya soalan kat sebelah blog aku ni. Thanks a lot ! 1hb Mac 2015, Gibb guna box Ask Mr. Unknown ni. Then kitorang move to email then ke ranjang. Ehh. Ok tipu. Dia ajak aku chat kat Hangout.

Since that day we both keep in touch via Hangout. Kitorang takda la like all the time borak. Bila free kadang tu chat. Then lepas tu one day Gibb suggest nama Dominic as my name. Aku pun macam nice juga. Mr. Dominic Unknown ! Wah ! Feeling macam Dominic dalam Fast & Furious pula ! HAHAHA. Bila dah start chat we both mula notice something yang kami dua ni ada persamaan. Like a lot juga ! It’s kinda weird at first. But kinda fun at the same time. Bila banyak persamaan tu. HAHA. KAdang tu bila aku baru nak type chat kat dia, terus chat dia masuk dulu. Is this some kind of telepathic or something ? Gamaknya kalau muka aku dengan Gibb ni pun sama mesti pengsan dah. So sempena ulang tahun yang ke setahun setengah perkenalan kitorang, we both decided to buat entry khas. So here we go

TOP 14 PERSAMAAN ANTARA AKU DAN GIBB :

1. Pencinta Kucing… Meowwwww

Gambar Hiasan
Aku dan Gibb sememangnya suka kucing ! Kat rumah aku ada 3 ekor kucing yang aku bela since 2012. Meanwhile Gibb pula papa kepada 9 ekor anak-anak bulus dan a fish. Kucing kitorang bukan dibeli kat mana-mana sebaliknya diadopt dari jalanan. And yes we both bersepakat yang spay and neuter merupakan perkara yang harus diutamakan bila bela kucing. Tambah Gibb lagi , “Pemandulan kucing penting untuk kesihatan kucing. Orang kita selalu cakap kalau jantan tak payah mandul, pemikiran tu salah sama sekali. Sebabnya kesian kucing betina jalanan kena rogol. Nanti depa beranak, sapa nak jaga ? Kesian kat anak2 depa.”

2. Kipas Susah Mati aka Die Hard Fans of The Amazing Race !



Yes ! We both memang minat gila dengan reality show from US ni ! Aku start tengok since season 12 while Gibb since season 1. So each time ada new season of The Amazing Race, aku dengan Gibb akan ulas each episode. Team mana yang best. Team mana yang biasa. Favourite team aku The Twinnies(Nadiya and Natalie) from Season 21 and team favourite dia The Afganimals(Leo & Jamal) ! 


Twinnies !

The Afganimals !

We both suka dua team ni sebab diorang sangat loud and gila-gila. Perhaps me and Gibb should join The Amazing Race Asia in future ! HAHAHAH *finger crossed*.

3. Baking Is Our Forte !


Aku memang suka baking. Pada aku baking ni one of my passion ! I love cakes, brownies, cookies and etc ! Begitu juga Gibb yang turut memiliki hobi yang sama seperti aku.
“I suka baking sebab I suka decoration dan kepuasan ambil gambar.” – Gibb Sulaiman.
Aku adore juga decoration kek karot yang Gibb pernah buat dulu. 

4. Frust Dalam Percintaan


Obviously with men la kan. Seperti yang pernah aku royankan dulu, aku frust dengan si Mr. Crush. Sebab dia cinta pertama aku dalam dunia PLU ni. Gituhhhhhh ! While Gibb also menghadapi situasi yang sama ! Menurut Gibb lagi dia dah more than 50 times frust ! That was a huge number ! But luckily Gibb know how to handle it well. Mungkin jodoh Gibb masih lagi struggle nak ambil UPSR minggu depan ! Stay calm and don’t stop believin’ !

5. Kg and Cm !

Berat dan tinggi. A tipikal question yang bakal ditanya bila nak ajak someone berangkut from  Grindr. HAHAHA. Aku dan Gibb tak 100% sama berat dan tinggi. Tapi lebih kurang. Tinggi aku 174cm and berat aku 75kg. Yes I know I’m a huggable guy ! *ayat kaverline gemuk*. Paling ringan aku pernah capai 71kg. Good old days ! Gibb pula menurut beliau, ukuran tingginya around 177cm dan berat 75kg ! Kiranya just nice la. Ideal weight for me ! Tapi aku jeles sedikit dengan ketinggian itu. 

6. Have An Issue With Driving !

Ini pun sama ! Yes we both takut nak drive kereta :’). Cuma yang membezakan kami ialah aku ada lesen memandu kereta while Gibb masih belum ada lesen. Why aku takut nak drive ? Entah. Aku Cuma tak yakin and aku takut something bad happen. Boleh rujuk opening scene Final Destination 2. As for Gibb pula, dia macam tak dapat agak garisan putih yang ada kat jalan tu ada kat mana. Susah nak agak. So we both prefer untuk ride a motorcycle ! 

7. Have An Issue With Waze !


Well bila kau dah tak boleh drive maka akan lead to problem ni la. HAHAHA. Yes aku dan Gibb memang tak pandai guna waze. Why ? Dude we both riding a motorcycle ! Where the hell we gonna put that waze ? HAHAHA. So no drive no waze ler. Let just hope that one fine day aku dan Gibb boleh memandu kereta dengan jayanya.

8. Berkebun ? No Problemo !


Gambar hiasan
Some people might tak suka tanam-tanam pokok ni. Renyah kot. But aku dan Gibb kongsi minat dalam berkebun juga ! Aku suka tanam sayur-sayuran. Macam cili, tomato, kucai, bawang dan labu ! Labu aku menjadi okeyh. While Gibb more to tanam pokok hiasan. Gibb ada tanam pokok aloevera and latest dia tanam pokok belalai gajah. Tapi bila dah bela kucing ni diorang memang suka dok bagi punah kebun yang ada. Jeles mungkin.


9.  Jotter

Definition : a person who jots things down.

Okey aku akui aku ni ada satu err ermm what should I called this ? Habit kot. Okey habit. Habit aku ialah if aku ada keluar dengan someone or hook up with someone, doing naughty thingy * korang paham sendiri la*  HAHAHAHA. Aku akan jot down date and time aku keluar tu. I don’t know it’s a habit yang aku buat since dulu. Bila aku sebut kat Gibb, eventually dia pun buat benda yang sama ! Berdekah aku gelak ! Sebab selama ni aku ingat aku je buat kerja macam tu. Rupanya there is someone else yang buat benda yang sama ! HAHAHA. Bukan apa, senang nak rujuk balik just in cased any other things happen. Gibb pulak kata nanti senang if that guy text balik boleh la buat throwback dengan dia.

10. Taste In Men

Well each gay in this world ada taste masing-masing. Taste or preference. Yela, apa kau ingat PLU ni turn on dengan semua jantan ke ? As for me taste aku ni macam takda spesifik sangat. How to say this ? ermm kiranya taste aku ni tak tetap. Sometime I do turn on with twink guy, daddy, jambu and others. Kira ikut sedap mata aku should be fine. Macam tu juga dengan Gibb, dia pun ikut sedap mata memandang.

11. Karaoke ? No Way !



Dalam hidup ni tak semuanya kau boleh dapat. Macam kes aku, suara aku sangat-sangat hauk kalau menyanyi. Because of that aku tak suka karaoke. Pernah la try a few times but still aku segan sebab suara sumbang. Gibb pun tak suka karok jugak ! See ! We both have a lot in common. Katanya dia tak suka karok sebab bass speaker kuat sangat nanti suara dia tenggelam. Aku pernah dengar suara Gibb once. But normal conversation je la. Bukan menyanyi. Kalau menyanyi tak tahu la macam mana. Tapi suara Aries Kid and Warkah Kembara not bad la. Boleh nyanyi. Hashtag done promote.

12. Collector

You guys must be familiar with barang limited edition or free gift from branded things. Mug Milo, KFC merchandise, Hello Kitty McDonalds and so much more. Yup aku dan Gibb memang collect those items ! Don’t be surprice that we both ada patung plushie Hello Kitty from McD ! HAHAHA. Aku juga turut mempunyai collection mug yang aku dapat each time ada free gift. Stau kepuasan bila kami dapat kumpul barangan limited itu. But in other perception nampak macam membazir plus menyemak rumah. HAHAH.

13. Kerja

Aku dan Gibb boleh dikatakan agak pemalu *PemaLU sangat*. Aku boleh jadi sangat introvert kalau dengan orang yang aku tak kenal. So when it comes to work aku choose untuk kerja yang memerlukan aku untuk bercakap dengan customer aka orang awam aka strangers. Kinda kontra dengan diri aku. Tapi aku dan Gibb bersependapat bahawa dengan kerja yang jenis hadap karenah orang ni sedikit sebanyak boleh up kan keyakinan diri, improve language, social skills dan juga tahap kesabaran. Plus, boleh cuci mata tengok abam-abam encem. Hik hik hik. Gibb juga ada ability untuk bermuka-muka. So even dia benci customer tu, tapi layanan tetap bagi yang the best.

14. Petai For The Win !


Perfection !

YES ! You heard it ! We both are PETAI LOVERS ! Petai ni perghhh nikmat betul kalau makan. Lagi-lagi buat masak dengan sambal tumis ! Damn merecik ! No sambal tumis ? No problem ! we can eat petai as ulam dengan sambal belacan ! SEDAPPPPP TO THE MAX ! Tapi kena kasi flush elok-elok bila lepas kencing. HAHAHHAAH. Gibb, we should eat petai together one fine day ! HAHAH.

Well, that's all for today's episode. Actually sepatutnya post semalam tapi akibat kekangan masa*cliche* maka tunda ke hari ini. Terima kasih sudi baca sehingga habis. To Gibb, terima kasih atas jemputan untuk entry kolaborasi ini. 

So disebabkan ini entry kolaborasi, korang boleh baca the sequel to this entry di Beza, Kau, Aku !

Adios~

P/s : Semester 5 gonna start next week !








7 comments:

  1. Sambal petai udang tu sedap lah!!!!

    ReplyDelete
  2. Sapa kata rider tak boleh tengok waze.. Aku selalu buat kot.. Haha

    ReplyDelete
  3. patutlah serasi banyak persamaan...semoga persahabatan kalian kekal sampai bila-bila...

    ReplyDelete
  4. Banyak sangat persamaan tapi aku pelik kenapa korang x jadi couple? ekekekekeke...jeng2..

    ReplyDelete